Werkzaamheden

Onze werkzaamheden

Als men autosport gezond wil laten zijn, dan zal de basis goed moeten zijn. In deze basis spelen de officials een zeer belangrijke rol. Zij dienen met de juiste kennis en achtergrond ervoor te zorgen dat de wedstrijd op de juiste wijze verloopt. Immers, zonder goede en veilige begeleiding van de autosport, zal een positieve invloed ten aanzien van deelnemers, publiek en overheid niet mogelijk zijn.
De voornaamste taken in het kort:

– het opbouwen van een klassementsproef .
– het op veilige afstand houden van het publiek.
– het inseinen van hulp wanneer dit nodig is.
– het opruimen van de klassementsproef na afloop.

MCRI | Marshal Crew Rally International | Inzet

Het is de taak van de official er voor zorg te dragen dat iedere deelnemer een zelfde mogelijkheid en een zelfde behandeling krijgt. Neutraliteit in het beoordelen van situaties, en uniformiteit in beslissingen ten opzichte van alle deelnemers is een vereiste. De prestaties van een nationale rijder dienen voor een official net zo belangrijk te zijn als de prestaties van een internationale rijder.

Hij (of zij) dient over de juiste kennis te beschikken en zich volledig in te zetten, want alleen dan kunnen de officials een garantie geven dat een evenement naar ieders tevredenheid verloopt.
Met een (basis)cursus beoogt de KNAF de rallyofficial vertrouwd te maken met de nodige zaken, waardoor de opbouw en het verloop van een klassementsproef (het belangrijkste onderdeel van een rally) soepel kan verlopen. Hierdoor zullen afwijkingen van het tijdschema van de rally tot een minimum beperkt worden. Deelnemers, organisatie, officials, publiek en pers maar vooral ook omwonenden en lokale overheden kunnen dan ook op het tevoren door de organisatie gemaakte tijdschema vertrouwen. Dit helpt in belangrijke mate mee om ook in de toekomst rallysport op deze locatie mogelijk te maken. Ook het milieu profiteert mee van goed opgeleide officials. Indien immers een klassementsproef deskundig opgebouwd wordt en daarna even deskundig en met oog voor detail weer opgeruimd wordt, is vaak niet meer te zien dat er een rally gepasseerd is. Ook dit helpt mee de toekomst van de rallysport veilig te stellen.

Tevens is iedere officiallicentiehouder automatisch verzekerd wanneer hij als official ingezet wordt. Deze verzekering is inclusief de reis naar de betreffende rally en terug naar huis en komt bovenop de verzekering die de organisatie afgesloten heeft.

0
Vrijwilligers
0
Partners
0
Onze rally's
MCRI | Marshal Crew Rally International | Mitsubishi Lancer X

Veilig kijken

Wij zorgen er voor dat het publiek veilig naar de rally kan kijken. Wij weten waar je veilig kunt staan om naar de rally te kijken, dus volg de aanwijzingen goed op. 

MCRI | Marshal Crew Rally International | Start klassementsproef
Bron: Annerieke

Cursussen en training

Wij zijn door cursus en praktijk getraind en weten wat te doen in gevaarlijke omstandigheden.

MCRI | Marshal Crew Rally International | Eerste hulp

Eerste hulp

Wij bieden eerste hulp aan gestrande deelnemers en controleren of ze de reglementen naleven.

MCRI | Marshal Crew Rally International | Gevaar

Signaleren

Hoor je fluitensignalen, betekent dit dat er een rallyauto aankomt. Steek dan niet over, maar overleg dit altijd met een official, hij of zij weet wanneer je je veilig kunt verplaatsen.